1- Açık hava reklamcılığı (outdoor adverting), ev dışı tanıtımları olarak tanımlanabilir. 2- Firmaların gözünde etkinliğinin giderek arttığı açık hava mecrası üç boyutlu kullanılabilen ve uzmanların yaratıcılıklarını daha özgür bırakabildikleri bir alandır. 3- Açık hava ortamları, bilinçli bir şekilde, doğru hedef kitlenizin olduğu bölgeler de kullanıldığında insanlarla etkin bir marka iletişimi sağlayabilmektedir. 4- Açık hava mecralarında dikkat edilmesi gerekli en önemli noktalardan biri iletilmek istenen mesajın doğru yerde, doğru font büyüklüğünde konumlanması ve görsel ile desteklenmesidir. 5- Açık hava mecralarının en büyük sıkıntısı net bir ölçümleme yapılamamasıdır fakat buna karşın algılama oranı oldukça yüksektir. 6- Açık hava mecraları tüketiciler tarafından diğer tanıtım türlerine göre daha fazla akılda tutulabilmektedir.  Kadınların bu tasarımları daha fazla fark etmesine karşın erkekler daha çok etkilenebiliyorlar. Açık hava reklamcılık Türkiye de o kadar eski olmamasına karşın satın alma kararı üzerindeki etkisi çok çabuk fark edilmiştir. Açık hava mecraları denildiğinde akla ilk gelen ortamlar şunlardır;

Billboard

Firmaların hedef kitlelerine ulaşabilmeleri için kullandıkları, açık hava reklamcılığının en etkili mecralarından biridir.  Bilboard tasarımları özellikle büyük kentlerde, şehrin araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde bulunurlar. Çoğu zaman 2 x 3,5 boyutlarında olup, 7 m2’lik bir yer kaplarlar.  Genellikle 10 parça halinde basılarak, parçaların tek tek bir araya getirilmesi suretiyle oluşturulurlar. İyi bir billboard'un ortaya çıkabilmesi için tasarımcı, matbaa ve billboard'u yapıştıran insanların ortaklaşa çalışması şarttır. Billboardlar iki şekilde kullanılır; Işıklı billboard; Yaygın olarak kullanılan ve en iyi bilinen açık hava araçlarıdır. Luna billboard; Çift yüzlü olarak kullanılabilmesi, alanlara, yol kenarlarına, refüjlere yerleştirilebilme olanağı sağlamaktadır.

Megalight

Kent merkezinde en işlek noktalarda kullanılan çift yüzlü, ayaklı ve içten aydınlatmalı, tanıtım vitrinleridir. Boyutları ve göz seviyesinden yüksek bir noktada bulunması sebebiyle mesajını etkin bir dille hedef kitleye ulaştırabilmektedir. Megalightlar aylık ve yıllık kiralanabilinir.

Silindir Kule

Silindir kule, içten aydınlatmalı, 3 boyutlu yapısı nedeniyle 3 cephede 3 görsel yüzeyi olan açık hava reklamcılığının mecrasıdır. İki katlı olabilir ki bu 6 görsel yüzeye sahip olması demektir. Kendi etrafında dönebilme özelliği ile kavşak ve dönüş noktalarında modern ve etkili bir alandır.

Otobüs Durağı

Şehrin kalabalık caddelerindeki duraklarda bulunurlar. Araçların ve trafiğin durumuna göre yerleştirilirler. En eski açık hava tanıtım alanlarındandır. Aydınlatma sistemi sayesinde 24 saat şehir hayatında hizmet verirler.

Outdoor tv

Son teknoloji ürünü LED panellerle oluşturulan Outdoortv, açık hava reklamcılığında yeni bir dönem başlatmıştır. Outdoortv araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerde, 20-40 m2 'lik boyutlarıyla, gece-gündüz parlak ve canlı renkleriyle firmaların hizmetindedir.  Outdoortv'nin tercih edilmesinde en büyük etken network üzerinden anında erişim sağlanması ve o noktaya özel tanıtım yayınlayabilmesidir. Ayrıca banklar, bina duvarları, balonlar, otobüs ve araç kaplama ile yapılan tasarımlar da özellikle İstanbul'da kullanılan oldukça popüler alanlardır.

Arşiv

Etiketler