Açık hava reklamcılar derneği ülkemizdeki ilk tabela tasarımlarını ve üretim elemanlarını bir araya toplayarak, açık hava reklamcılık sektör tarihine müze kazandırmayı planlıyor. Böyle bir müze ile, tarihe ışık tutmayı planlayan ARED, dünyada bu anlamda benzer sanayi müzelerinin olduğu, tarihte ki ilklerden bu yana yapılan tabelalar ile üretim ekipmanlarını toplayarak bir araya getiriyor. ARED'in öncülüğünde yapılması planlanan müze için, Türkiye'nin dört tarafından getirilecek ürünler, ait olduğu sene, ait olduğu firma ve hangi ustanın elinden çıktığı, tabelanın üretildiği malzeme isimleri ve müzeye kimin tarafından bağışlandığını yazan bir künye ile gösterilecek.

Bu müzede, tarihi tabela tasarımlarıyla beraber, bunların yapılırken kullanılan, fırça, askı, spatula, altın varak gibi malzeme ve elemanlar de gösterilecek. Bu müzenin prömiyeri de, 25-28 Kasım 2010'da yapılacak olan Sign İstanbul 2010 Fuarı kapsamında yapılacak koleksiyonda sergilenerek, sonrasında sürekli sergileneceği mekana taşınması düşünülüyor.

Bu şekilde, açık hava reklam sektörüne kazandırılacak olan müze ile tarihe ışık tutulmuş olacak. Bağışları yapılan tabelaların fotoğrafları, müzenin demirbaş kayıt defterine eklenerek, kimin tarafından verildikleri yani bağışlandıkları işlenecek. Bu anlamda herkesin katkı sunması beklenmektedir. ARED Tabela Müzesi projesine katkı yapacak olan reklamcılık sektör temsilcileri, eski tabelalarını ve malzemelerini ARED merkez ofisine gönderebilirler.

Bu müzenin ilk girişimi, Ared Yönetim Kurulu, firmalarında olan eski tabelaları 12 Haziran Antalya'da sektör ile ilgili yapılacak eğitim seminerinde bağışlanarak, kampanyanın başlatılması bekleniyor. ARED'e 0212 212 41 16 numaralı telefon hattından Şenay İpek'ten detaylı bilgi alınabilir.

Hep beraber müzeye tabelalarımızı bağışlayarak açık hava reklam sektörü tarihine ışık tutalım.

 

Arşiv

Etiketler