\"\"ABD'li havayolu şirketinin Meksika Körfezi'ndeki çevre felaketiyle alay eden seksi reklam kampanyası tepki çekti. Amerikalı Spirit havayolları şirketinin yaptığı reklam olan, güneş yağına bulanmış bikinili kadın fotoğrafı ve üzerinde “plajlarımızdaki bütün yağı kontrol edin” sloganı (sloganda kullanılan oil hem petrol hem de yağ anlamına geliyor). Bulunuyor.

İngiliz firması olan BP yüzünden ortaya çıkan felaketle dalga geçen reklam'da güneş kreminin üstünde “en iyi koruma” anlamına gelen “Best Production” yazısı bulunuyor. Baştaki B ile P harfleri de BP firmasına gönderme yapacak tarzda ön plana çıkarılmış bulunmakta.

Firmanın web sitesinde bulunan reklam Amerika'da pek çok kişinin tepki göstermesine neden oldu. İnternet üzerinden firmaya karşı kampanyalar başlatıldı. Sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook'ta gene böyle hareket başladı. Bazı kişiler ise reklamın fazla ciddiye alındığını, komikliği yönünden bakmak gerektiğini söyledi. Spirit Airlines firması ise Florida da bulunan merkezinden yaptığı açıklamada, amaçlarının yanlış değerlendirildiğini, Florida'ya daha fazla turist çekmek amacıyla bu reklamı yaptıklarını belirtti.  

Arşiv

Etiketler