Toshiba WL768 3D televizyonu ile 2011 iF Ürün Tasarımı Ödülü'nü almaya hak kazandı. 25 tasarım uzmanının oluşturduğu uluslararası jüri Toshiba'yı değerlendirdiği 2756 ürün arasından seçti. Toshiba Avrupa Görsel ürünler Pazarlama Başkanı Sascha Lange, iF Tasarım Ödülü'nün tüm markaların sahip olmak istediği bir ödül olduğunu ve bu ödülün WL 768 televizyonlarının üstün teknoloji ve etkileyici tasarım anlayışının da bir göstergesi olduğunu söyledi.

Toshiba 3D-TV WL768'in tasarımı Toshiba tasarımcıları ve Danimarkalı tasarım stüdyosu JACOB JENSEN Design işbirliğiyle gerçekleştirildi. Tasarım sadece 2,89 cm kalınlığında ve cam ve metal gibi yüksek kaliteli malzemelerden üretildi. Toshiba WL768 ile tasarım ve işlevselliğin uyumlu bir şekilde yansıtılması hedeflendi.

Televizyonun gövdesi ve kaidesi arasında da yenilikçi bir boyun tasarımı kullanıldı. Bu tasarım isleyenlerde televizyonun bir su üzerinde yüzdüğü izlenimi uyandırarak onları şaşırtıyor. WL768 serisi yan yüzeye entegre edilen tuşlarla değil, çerçevesiz olarak dizayn edilmiş olan ön yüzeye yerleştirilmiş dokunmatik panelle kontrol ediliyor.

Toshiba 3D TV'leri 102cm (40''), 117cm (46'') ve 139cm (55'') ekran boyutlarıyla Türkiye'de de satışa sunuldu.

Arşiv

Etiketler