\"FIBA

28 Ağustos ve 12 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçeleşecek 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası Türkiye'den birçok değerli markanın ve firmanın sponsorluğunda gerçekleşecek. Şampiyonanın genel sponsorluğunu BEKO üstlenirken, Garanti Bankası, Turkcell, THY, Ülker, Mercedes-Benz ve TOBB ana sponsorları oldular.

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası için hazırlanan logoda Kültür Bakanlığı tarafından Türkiye'yi yurtdışında tanıtma amaçlı hazırlanan lale ve Türkiye yazısı, Ay Yıldız ve Basketbol topu ile birleştirildi, logonun yanında Van kediside 2010 Şampiyonasının resmi maskotu ilan edildi ve bununla ilgili resmi görseller hazırlandı. "Dev Buluşma" (Giant Get-Together) sloganı ile beraber hazırlanan resmi 2010 FIBA Basketbol Şampiyonası görsellerinde ülke takımlarından seçilen sporcular Türkiye'de bulunan önemli tarihi eserler ve binalar ile birlikte yayınlandı (Ortaköy Cami vb.). Bu şekilde hazırlanan resmi kimlik çalışmaları ile beraber 2010 FIBA Basketbol Şampiyonasına ülkemizin ev sahipliği yaptığı ön plana çıkarıldı.

Şampiyonaya sponsor olan Türk firmalara da gazete ve dergi reklamları için basbetbol ve spor temalı reklamlar hazırladılar.

http://turkey2010.fiba.com/

 

\"Hidayet \"FIBA \"Kobe

 

\"BEKO \"Garanti \"ÜLKER

 

\"TURKCELL \"\"  

 

Arşiv

Etiketler