Zaten tüketicilerin kafasını karıştıran telekomünikasyon bilinmeyen numaralar servislerinin reklamında şok eden bir gelişme yaşanmaktadır.

TT'a bağlı assisTT'nin 11818 reklamı konsepti, BN Telekomun 18880 hattının reklam konseptini kullanması dolayısıyla, Reklam Özdenetim Kurulu, reklamı durdurma kararı verdi. BN Telekom Operasyon Direktörü Erkul Sarı'nın ifadesine göre; 11818 ile 18880 reklam tasarımları hakkında şok edici iddialarda bulundu. Sarı, reklam kampanyası için, reklam ajanslarının kendilerine başvurduğu sırada, haklarına sahip oldukları reklam tasarım konseptini aldığı ve bunu assisTT'nin 11818 hattının reklamlarında kullanmıştır ifadesini kullandı.

Erkul Sarı, “orijinal reklam konsepti 2006'da başka bir ülkede yayınlanmıştır. 11880'in haklarına sahip olduğu reklam konseptleri, aday reklam ajansları ile paylaşmıştık, bu ajanslardan bir tanesi, assisTT'nin 11818 hattına bu reklam konseptini sunarak kullandırmıştır. Yayınlanmasının ardından Reklam Özdenetim Kurulu kararıyla reklamı durdurmuştur.” Sözlerine yer verdi. assisTT'nin 11818'in reklam konseptini hazırlayan M.A.R.K.A ise; futbol ve ona ilişkin yapılan müziğin dünyanın her tarafında tekrar tekrar reklam malzemesi olarak kullanılmaktadır. Sadece Türkiye'deki televizyon kanallarına baktığınızda, müziğin ve futbolun değişik şekillerde kullanıldığını görebilirsiniz. Dedi.“

Bugüne kadar M.A.R.K.A.'nın ürettiği futbol ve müzik unsurlarının kerelerce reklamlarda kullanıldığını görebilirsiniz” ifadesini kullanan M.A.R.K.A.,  “Dünyada bu işi yapan firmaların reklam müziklerini kendi kültürüne uygun kullandığını, reklam örneklerinden görebilirsiniz” demektedir. İngiliz “The Number” isimli şirketin de reklam tasarımlarında, iki adamın 118 rakamlarının yazılı T-Shirt giydiklerini, ayrıca “ghost busters'i da reklam tasarımında kullandığını, firmanın sitesinden sitesinden görebilirsiniz” demiştir. Bunun dışında alman firması Duteh'te 11850 telefon hattı numaralarının baskılı olduğu T-shirtleri, oyuncularına giydirmek suretiyle kullanmıştır” şeklinde kendini savunmuştur.  

Arşiv

Etiketler