YouTube Video Reklam Başarılı 5 Örnek

YouTube’da reklam vererek başarılı olmak istiyorsanız daha önce YouTube’da yayınlanmış reklamlara göz atarak da fikir sahibi olabilirsiniz. Markalara yön verenler, metin yazarları ve yazılımcıların favorilerine giren bazı reklamlar sayesinde kendi özgün fikirlerinizi sizler de oluşturabilir, ürün ve hizmetlerinizi daha iyi bir şekilde insanlar ile paylaşabilirsiniz.

1. Nike ve Volvo

Geçtiğimiz 10 yılın en iyi reklamları arasına giren Nike “Winner Stays” ve Volvo’nun “Epic Split” videoları en başarılı YouTube video reklamları arasında yer alıyor. Bu iki reklamın 10 yılı aşkın süredir popüler olmasının sebebi ise reklamdaki mesajların kısa ve net bir şekilde verilmesi oluyor. 

2. Old Spice Man

YouTube takipçileri televizyon ile yapılamayacak şeyleri de etkileşim özelliği sayesinde yapabiliyorlar. Yorum yapılabilen YouTube’da etkileşimli kartlar kullanmak reklamlarda sık sık kullanılıyor. Old Spice Man’in 2010 yılında denediği bu reklam yöntemi kullanıcıların yaptıkları yorumları doğrudan yanıtlama fikrinin kullanıldığı bir reklam yöntemiydi. Videolarınızı kullanıcılar ile etkileşim haline getirerek sizler de kitleniz ile etkileşim haline geçebilirsiniz.

3. Friskies “Dear Kitten”

Friskies’in Dear Kitten ile BuzzFeed’le yaptığı gibi deneyimli bir YouTuber ile iş ortaklığı yaparak da geniş bir kitle ile etkileşime geçebilme imkanı elde edebilirsiniz. Bu tür kişiler oluşturdukları içerikleri hayranları yolu ile dağıtabilmenin yollarını iyi bildikleri için reklam çalışmalarınızdan büyük bir verimlilik elde edebilirsiniz.

4. Marks & Spencer

Birleşik Krallık’ta Marks & Spencer markası, çocukların ilgi duyduğu ve sevdiği Ayı Paddington ile Noel gecesi konseptli bir reklam hazırlamıştı. Mutlu bir aile tablosu çizen bu reklam hatasını anlayan bir hırsız karakterini de içeriyordu. Bu reklam en başarılı Noel reklamı ve Noel kampanyaları arasındaki yerini aldı.

5. Clash of Clans

Clash of Clans oyununa gelen bir güncellemeye ait fragman 1 dakikalık sürenin altında olmasına rağmen basit ve komik anlatım tarzı ile 100 milyonu aşkın izlenme rakamını kısa sürede elde etmişti. Bu reklamda da kullanılan dil yine sade ve anlaşılabilir bir dildi.

Arşiv