2019/11 Blog Arşivi

Google Reklam Ağında Potansiyel Müşteri Formları Çıkardı!

Google reklem verenler için reklam yayınlamayı ve reklamları ile başarılı olmayı her zamankinden daha kolay hale getirmek istiyor. Geçen yıl bazı büyük Google Reklamları güncellemelerini gördük ve trend bu yıl da sürüyor gibi görünüyor. Google, son yeni bir özellik olarak, potansiyel müşteri formu uzantıları yayınladığını doğruladı. 

Potansiyel müşteri formu nasıl oluşturuluyor? Reklama tıklayan herhangi bir kullanıcı, kişisel bilgilerin doldurulduğu, mobil cihazlara uyumlu bir form görür. Formu doldurarak kayıt yapan kullanıcı, markanız veya firmanız hakkında detaylı bilgi edinerek, ürününüz için talepte bulunabilir. Google, potansiyel müşteri formu reklam türü; yetişkin odaklı (cinsel) içerikleri, alkol, sigara, kumar, sağlık ve ilaçlar ile ilgili içerikleri ya da politik içerikleri kapsamaz. Diğer tüm reklam türleri, Google'ın beklentilerine uyduğu sürece potansiyel müşteri adayları için uygun olmalıdır.

Google'da şirketinizi, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi ararken ilgi çekmenize yardımcı olan potansiyel müşteri formları yalnızca "Arama" özelliğinin bir uzantısı olarak çalışıyor. Bu nedenle tüm hedefleme seçenekleri formunuzun bağlı olduğu kampanya tarafından belirleniyor. Kullanıcı bilgilerini toplayarak potansiyel müşterileri takip etmeye başlayabilirsiniz. Fakat ilan formları aracılığıyla gönderilen bu verileri, reklamların kişiselleştirilmesi için kullanamazsınız.

Potansiyel Müşteri Verileri Nasıl İndirilir?

Potansiyel müşteri verilerini CSV dosyası olarak indirebilir veya potansiyel satış formunuz için webhook (Web Kancası) entegrasyonu oluşturabilirsiniz. 

   Google Reklamları hesabınızda oturum açın

   CSV dosyasındaki potansiyel müşterileri indirin

   Sayfa menüsünde Reklamlar > Uzantılar ve sayfanın üstündeki Uzantılar'ı tıklayın.

   Potansiyel Müşteri Formu uzantınızın altında, Müşteri Adayını İndir'i tıklayın.

Potansiyel müşteri formu dosyasını sık sık indirmeniz gerekebilir, çünkü bunlar yalnızca 30 gün saklanıyor. Ayrıca, reklamınızı yayınladıktan sonra, başlık, işletme adı veya iletişim formu türü gibi daha alakalı bilgilerle zaman zaman verilerinizi güncellemeniz önemli.

Google potansiyel müşterileri yakalama yeteneğine sahip reklam uzantıları ile kullanıcı bir harekete geçirici mesaj butonuna dokunduktan sonra, kişi bilgileriyle önceden doldurulmuş bir formu hızlı bir şekilde Google hesabınıza gönderebilir. Hızlı, mobil olarak optimize edilmiş deneyim, form gönderimini kolaylaştırır ve mobil site potansiyel müşteri formunuza gitme ekstra adımını ortadan kaldırıyor.


Devamı için tıklayınız ...
YouTube Bumper Machine Özelliği Geliyor!

En son dijital pazarlama ürünlerinin tanıtılacağı Google Marketing Live etkinliği öncesinde, YouTube, reklam verenler için 'Makine Öğrenimi'ni kullanarak daha kısa ve etkileyici reklamlar yaratan, Bumper Machine otomatikleştirilmiş düzenleme aracını açıkladı. Aslında YouTube Bumper Machine reklamları ilk kez 2016 yılında gündeme getirildi, ancak bu yıl YouTube Genel Merkezi'nde bir odak noktası haline geldi. 

YouTube Bumper Machine Reklamları Neden işiniz için Önemli?

Google, YouTube'un ana sayfasında keşfedilen içerikten elde edilen izleme süresinin son 3 yılda 10 kat arttığını ve markaların giderek daha önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. Ünlü bir araştırma şirketi, 30 sn süren bir reklama kıyasla 10 saniyelik üçlü bir video reklam dizisinin % 107 daha fazla reklam hatırlama ve % 134 oranında daha fazla satın alma isteğine yol açtığını buldu. Ayrıca, Google YouTube kullanıcılarının marka bilinirliğinde ortalama % 9 oranında önemli bir artış sağladığını tespit etti. 

Özellikle 5G mobil ağlar yayılmaya başladığında, mobil medya reklamları giderek daha önemli bir rol oynamaya başladı. Yalnızca ABD'de geçen yıl 107.5 milyar dolar olan dijital medya pazarının % 70'ini mobil reklamlar belirliyor. Dikkat sürelerimiz kısaldıkça ve online reklam alanı giderek artan bir şekilde karmaşık hale geldikçe, içeriğiniz için çarpıcı bir reklam oluşturmanın zor olduğunu tahmin edersiniz, YouTube bunu YouTube Bumper Machine ile değiştireceğini düşünüyor. 

Bumper Machine Nasıl Çalışıyor?

Bumper Machine, yapay zeka yardımı ile 6 saniyelik videolar oluşturmanıza yardımcı oluyor. Daha uzun reklam videosunda ürün veya marka bilgisi, insan yüzleri, hareket ve kontrast gibi ilginç ve iyi yapılandırılmış kareleri tanımlıyor, birkaç dakika sonra, araç bu sahneleri kullanıcıların seçmesi için son reklam varyasyonlarında düzenliyor. Yayınlamadan önce reklam verenler bazı düzenlemeler yapabiliyor. 

YouTube Bumper Machine reklamları, sadece reklam oluşturma yerine de kullanılmıyor. Bir reklam bulmanızda size yardımcıda oluyorlar, ancak reklamı gözden geçirmeli ve işletmenize ve görüntüleyenlere göndermek istediğiniz mesajınıza uyduğundan emin olmalısınız. Bu şekilde, en iyi YouTube video içeriğini oluşturmaya odaklanabilir ve YouTube Bumber Machine aracının reklamlarınızda size faydalı olmasını sağlayabilirsiniz.


Devamı için tıklayınız ...