2019/1 Blog Arşivi

Google Arama Ağı Duyarlı Reklamlar Neden Önemli?

Google arama ağında yer alan duyarlı reklamlar en yüksek 15 başlık ve 4 açıklama alanı yazılarak Google’da en iyi performansı gösteren reklam kombinasyonlarını bulabilmenizi sağlayan bir çeşit metin reklamı türüdür. Birden fazla başlık ve açıklamayı aynı anda yazdığınız zaman Google size zaman içerisinde birbirinden farklı kombinasyonları reklam olarak verir. Böylelikle en iyi performansı gösteren reklamı veya reklamları tespit ederek daha sonra bu reklamları kullanıcılara göstermeye devam eder.


Devamı için tıklayınız ...
Facebook Business Manager?

Sayfalarınıza ve reklam hesaplarınıza erişimin daha kolay hale getirilmesi için Facebook tarafından tasarlanan Business Manager son derece yararlı bir araçtır. Business Manager kullandığınız zaman sayfalara ve reklam hesaplarınıza doğrudan erişim ve yönetim hakkı elde edersiniz. Ayrıca sayfalarınıza ve reklam hesaplarınıza kimlerin eriştiğini de net bir şekilde görebilirsiniz. Sayfalara ve reklam hesaplarınıza erişebilmek için arkadaşlarınız ile Facebook üzerinde arkadaş olmanız gerekmemektedir.

Şirketlerin reklam hesaplarını detaylı şekilde yönetebilmesini sağlayabilen Facebook Business Manager sayesinde bir işletmedeki herkes giriş bilgilerine ihtiyaç duymadan ve iş arkadaşlarıyla Facebook’ta bağlantı kurmadan çalıştıkları sayfaları ve reklam hesaplarını tek bir yerden görüntüleyebilirler. Facebook Business Manager sayfasına giriş yaptığınız zaman size özel olan sayfalarınızın genel bir özeti sunulur. İşletmenizde yönetici konumundaysanız, işletmenize yeni kişiler, sayfalar, reklam hesapları ve farklı varlıklar ekleyebilirsiniz. Bunun için “Ticari Hesap Ayarları” kısmını ziyaret etmeniz yeterlidir.

Yeni bir Facebook Business Manager kaydı yapmadan önce işletmenizin kurulumunu yapmak için şirketinizdeki uygun kişi olduğunuzdan emin olmalısınız. Bu işleme başlamadan önce kimliğinizi onaylayabilmeniz için kişisel Facebook hesabına, Business Manager’a taşımak istediğiniz reklam hesabına ve işletmenize eklemek istediğiniz kişilerin adları ile e-posta adreslerine ihtiyaç duyacaksınız.

Business Manager’ın resmi sayfasına girdikten sonra sayfanın en alt kısmında yer alan “Kullanmaya Başla” kısmına tıklayın. Başlangıç sayfasına geldikten sonra ise “İleri” butonuna tıklayın. İşletmeniz için bir ad girdikten sonra ana sayfanızı seçin ve adınız ile iş e-posta adresinizi girin. İşletmenizin bir sayfası yok ise bu adımda yeni bir sayfa oluşturmayı deneyebilirsiniz. İşletmenizin özel bir sayfası olması kayıt aşamasında zorunlu tutulmaktadır.

“İşletme Oluştur” butonuna tıkladıktan sonra Business Manager’da sizi karşılayan bir mesaj görebilirsiniz. İşletmenizde çalışan kişileri sayfanıza eklemek isterseniz ve sayfanıza erişim izni vermek isterseniz “Kişi Ekle” kısmına tıklayabilirsiniz. Facebook Business Manager kaydınızı oluşturduktan sonra sayfalarınızı ve reklam hesaplarınızı daha detaylı bir şekilde yönetebilir ve analiz çalışmalarınızı daha kapsamlı bir şekilde yapmaya başlayabilirsiniz.


Devamı için tıklayınız ...
Facebook Reklam için Başarısı Kanıtlanmış 3 Örnek

Facebook tarafından da dikkat çeken ve başarıları kanıtlanmış olan reklam örneklerini inceleyerek başarıya ulaşmış reklamlarda uygulanan teknikleri sizler de öğrenebilirsiniz. 

Facebook üzerinde video reklamı yayınlayan ünlü marka hızlı ve hareketli bir hikaye anlatma yöntemini tercih etmiş. Kay Jewelers markasının gönderdiği mesajı videoyu izleyerek alabilmek için sese de ihtiyaç duymuyorsunuz. Eğer manevi değeri olan bir ürünün reklamını vermeyi düşünüyorsanız bu tür videolu reklamları Facebook’ta yayınlamanız daha doğru olabilir. 

Videonuzun net ve mutlu bir bitişe sahip olduğundan emin olmanız da gerekebilir. Kullanıcılar Facebook platformunda YouTube’da olduğundan daha pasif bir şekilde video görüntüleyebilirler. Bu sebeple, videonuzu mümkün olabildiğince kısa tutmanız gerekebilir.

Amazon’un yayınladığı bir Facebook reklamı geçtiğimiz dönemlerde dünya çapında büyük ilgi görmüştü. Bir etkinlik reklamı olan bu reklam Haber Kaynağı’nda ve masaüstünde nasıl görünür gibi farklı şekillerde ele alındıktan sonra hayata geçirilmiş bir reklam. Satış arttırmaya yönelik olan bu reklam Amazon’un Black Friday reklamı olarak yayınlanmıştı.

Bu reklamın görsel kısmının güçlü olması ve net bir şekilde harekete geçirici mesaj içermesi başarılı olmasının sırrını oluşturuyor. Görsellik kısmında sütun reklam göstergesini iyi kullanan ve göze çarpan ürünlere yönelen sıcak renkleri kullanan Amazon aynı zamanda görseli içerisinde beyaz alanları ve yön çizgilerini de başarılı bir şekilde kullanmış durumda.

Shutterfly tarafından oluşturulan ve Facebook reklam başarısı kanıtlanmış olan bu reklam çalışmasında farklı demografiye hitap edebilmek için farklı teklifler bulunmaktadır. Her bir görüntüde farklı bir hissiyat ve tutarlılık mevcuttur. Birden fazla öğe ve resim sergileyen bu reklamın çalışmasının en önemli sebebi duygusallık yönünün olmasıdır.

Görselleri gören kişiler kendileri ile aralarında bağ kurabilecekleri görseller sayesinde reklamı görüntülemektedir. Ayrıca reklam içerisinde satışın bitiş tarihi de net bir şekilde verilmiştir. Bazı zamanlarda kullanıcılara zaman sınırlaması sunmanız reklam kampanyanızın daha iyi çalışabilmesi için gerekli olabilir. Bu tür durumlarda kampanya detaylarınızı net bir şekilde hedef kitlenize sunmaya özen göstermelisiniz.


Devamı için tıklayınız ...
Yandex ve Google Tümleşik Arama Reklam Stratejisi Neden Önemli?

Reklam dünyasının her geçen gün değişmesi ve dijital reklamcılığın da sürekli olarak gelişmesi ile birlikte farklı reklam stratejileri de ortaya çıkıyor. Bu reklam stratejileri arasında yer alan tümleşik arama reklam stratejisi ise pek çok farklı markanın kullandığı stratejiler arasında bulunuyor. Markanızın dijital dünyaya ayak uydurmasını istiyorsanız sizler de tümleşik arama reklamlarından yararlanabilirsiniz. 

“Integrated Advertising” olarak da adlandırılan bu kavram, markanızın vermek istediği mesajı aynı tonda sürdürebileceği bir mesaj ile farklı platformlarda verebilmesini sağlıyor. Bütün iletişim ve reklam kanallarını tek bir çatı altında toplayarak verebilmenizi sağlayan bu yeni nesil reklam stratejisi satış promosyonları, halkla ilişkiler, direk pazarlama, sosyal medya ve online iletişim gibi farklı kanalları bir arada yürütebilmenizi sağlıyor. 

Tümleşik arama reklamları aynı zamanda maliyetin de daha etkili bir şekilde kullanılabilmesini sağlıyor. Farklı iletişim kanallarının birbiriyle entegre bir şekilde çalışması marka mesajınızı daha tutarlı ve etkin bir şekilde dışarıya yansıtabilmenizi sağlıyor. Google ve Yandex gibi iki arama motoru devinin bir arada kullanılması sizlere daha geniş bir kitleye hitap edebilme imkanını da sağlıyor. 

Google ve Yandex tümleşik arama reklamı stratejilerinden yararlandığınız zaman iki arama motorunda da marka bilinirliğiniz üst seviyeye çıkıyor. Böylelikle mevcut hedef kitlenize de entegre reklam stratejilerden yararlanarak hizmet sunarken aynı zamanda potansiyel yeni hedef kitlenize de hizmet sunabiliyorsunuz.

Tümleşik aramalardan yararlanmak için herhangi bir sektör ayrımı yapılmamaktadır. Günümüzde bu reklam stratejisinden özellikle alışveriş siteleri çok fazla yararlanmaktadır. Ancak diğer sektörlerde yer alan firmalar da ürün ve hizmetlerini tümleşik arama reklam stratejileri ile hedef kitlesine sunmaktadır.


Devamı için tıklayınız ...