2018/12 Blog Arşivi

Retargeting (Yeniden Pazarlama) Reklamlarının Önemi

Dijital pazarlama dünyasında son yıllarda ön plana çıkan retargeting (yeniden pazarlama) reklamları dijital pazarlamacılar arasında büyük bir ilgi görüyor. Yeniden pazarlama olarak adlandırılan bu yöntem web sitenize gelen kullanıcılara tekrar ulaşabilmeniz konusunda sizlere destek verir. Web sitenizi daha önce ziyaret eden kullanıcılara, web sitenizde ziyaret ettikleri bölümleri baz alarak özelleştirilmiş reklamlar da gösterebilirsiniz. 

Satın alma eğilimi gösterdiğiniz bir ürünü araştırmaya başladıktan sonra aynı ürünü veya markayı sık sık reklamlarda görmeye başlıyor olabilirsiniz. Bu size markanın uyguladığı ve sizi tekrar düşündürmeye çalıştığı bir reklam türüdür. Kullanmayı düşündüğünüz reklam networkünü farklı networklerde ama benzer yöntemler ile oluşturabilirsiniz.

Retargeting Nasıl Yapılır?

Retargeting’i kullanmaya başlamak için Google AdWords veya Facebook reklam paneli gibi web sitenizi yeniden pazarlayabileceğiniz araçları da kullanmanız gerekebilir. Sistemlerden elde edebileceğiniz ufak bir kod olan yeniden pazarlama etiketini web sitenizin bütün sayfalarına eklemeniz gerekmektedir. Sitenizin altbilgi kısmında yer alan yerlere de yeniden pazarlama etiketini yapıştırabilirsiniz.

Kodu sitenizi ekledikten sonra sitenizde yer alan kategoriler ve sayfalar için de yeni pazarlama listeleri yaratmaya başlayabilirsiniz. Örneğin, popüler bir ürün veya hizmetinizi ziyaret eden kullanıcılar için yeni bir pazarlama listesi yaratabilirsiniz.

Her Kullanıcıya Aynı Reklam mı Gösterilir?

Kullanıcılar sizin özel olarak hazırladığınız bu sayfayı ziyaret ettikleri zaman sistem otomatik olarak ziyaretçilerin sistemlerine çerez gönderir. Çerezler sayesinde kişiye özel bir kimlik oluşturulur. Bu kimlik sizin daha önce bu siteye geldiğinizi tespit ettiği zaman reklamı size yeniden gösterir. 

Yeniden pazarlama için hedeflediğiniz kitleye özel reklam metinleri ve görselleri de yaratabilirsiniz. Reklamlarda ürünü yeniden incelemelerine yönelik aksiyon almalarını sağlayabilecek metinlere ve görsellere de yer verebilirsiniz. Bu reklamlar diğer kullanıcılara gösterilmeyecek olan reklamlardır. Yeniden pazarlama olarak hedeflediğiniz kullanıcılar dışında başka kullanıcılar bu reklamları göremezler.

Dijital pazarlamanın son dönemlerdeki en önemli araçlarından olan retargeting günümüzde pek çok farklı marka tarafından kullanılmaktadır. Dönüşüm oranlarınızı yükseltebilecek olan bu teknikten yararlanmanız sitenizi ziyaret eden kişileri yeniden geriye kazanabilmenizi sağlar. 


Devamı için tıklayınız ...
Google Analytics Nedir?

Google Analytics, internet kullanıcıları için ücretsiz olarak Google tarafından sunulan bir performans analizi ve sayaç servisidir. Urchin firmasını satın aldıktan sonra Google’ın duyurduğu ve ücretsiz olarak sunduğu popüler servis, internet sitesi sahipleri ve uygulama geliştiricileri tarafından en fazla ilgi gören analiz servisleri arasında yer almaktadır.

Google Analytics Kodu Nedir?

Google Analytics kullanmak için özel bir koda ihtiyaç duyarsınız. Bu kod diğer adı ile izleme kimliği olarak da karşınıza çıkar. Analytics üzerinde oturum açtıktan sonra internet siteniz için bir kimlik oluşturmanız gerekir. Daha sonra size özel olarak geliştirilen Google Analytics koduna erişebilirsiniz.

Kimliğini oluşturduğunuz internet sitesi veya uygulama için Google Analytics kodu almak istiyorsanız oturum açmanız ve karşınıza gelen ekrandan “Yönetici” sekmesine gelmeniz yeterlidir. Daha sonra “İzleme Bilgileri” seçeneğine tıklayarak “İzleme Kodu” seçeneğini seçerek Google Analytics kodunuzu alabilirsiniz.

Google Analytics Nasıl Kullanılır?

Google hesabınızı oluşturup Analytics üzerinden oturum açtıktan sonra web sitenize izleme kodunuzu yerleştirerek bu aracı kullanmaya başlayabilirsiniz. İnternet sitesi sahiplerinin ulaşabileceği ücretsiz bir analiz aracı olan bu araç ilk etapta size karmaşık gelebilir. Ancak Google Analytics’in arayüzünü çözdükten sonra kolay bir şekilde tüm menüler arasında gezinebilir ve işlevsel özelliklerden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Sol kısımda yer alan menüler aracılığıyla farklı metriklere göz atabilirsiniz. Bu bölmeler, bütün analiz verilerinizi birer birer sizlere detaylı bir şekilde sunabilecek olan bölmelerdir. Tamamen kendi belirlediğiniz tarihler arasında geçiş yaparak da verilerinizi detaylı bir şekilde inceleme altına alabilirsiniz. Her bir metriğin kendine has özelliklere sahip olmasından dolayı dikkatli bir şekilde trafik kaynaklarını incelemeniz gerekebilir.

“Organik Aramalar” kısmını ziyaret ederek internet sitenize gelen organik aramaları da görebilirsiniz. Son derece sade bir yapıya sahip olan ve Türkçe dil desteği de olan Google Analytics’i kullanarak ve Analytics kullanımı konusunda uzmanlaşarak reklam kampanyalarınızı daha iyi bir şekilde yönetebilirsiniz. Google Analytics aynı zamanda internet siteniz için planladığınız SEO çalışmalarınızın da tamamında ihtiyaç duyabileceğiniz başarılı, ücretsiz ve kolay kullanıma sahip bir Google aracıdır.


Devamı için tıklayınız ...
Facebook Reklam: Etkileşimi Artıran 5 Öneri

Facebook reklamlarınız ile ürün veya hizmetinizi tanıtmak istiyorsanız ya da bireysel olarak ilgilendiğiniz bir alanda reklam yayınlamak istiyorsanız etkileşim oranlarınızı artırabilmeniz için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekebilir. Facebook içeriklerinizde yorum, paylaşım, beğeni ve tıklanma sayısının artması daha verimli reklamlardan yararlanmanıza sebep olur.

1. Açıklamanızı Kısa Tutun

Facebook reklamlarınızı vereceğiniz zaman reklamınıza ait olan açıklama kısmını kısa tutun. Uzun içerikler ve karmaşık görselli olan Facebook reklamları çoğu kullanıcının dikkatini çekmemektedir. Bu durum kullanıcıların reklamınız ile etkileşime girmesini de engelleyebilecek bir durumdur.

2. Click Bait’ten Uzak Durun

Click Bait yani “tık avcılığı” olarak adlandırılan bu yöntem genellikle sahte başlıklar ve içerikler ile kullanıcıları şaşırtma amaçlı olarak kullanılır. Ancak bu yöntemi uyguladığınız zaman kullanıcılar click bait yaptığınızı anlarlar ve marka prestijiniz zedelenmeye başlar. Ayrıca yeni gelen güncellemeler ile birlikte Facebook click bait yapan sayfaların organik erişimlerini de düşürmektedir.

 3.Fikir Alın

Facebook reklamlarınızda etkileşimi artırmak istiyorsanız hedef kitleniz ile sürekli olarak sizin de etkileşim halinde olmanız gerekmektedir. Bunun için reklamlarınızda soru sorabilir, fikir alabilir veya ufak tefek fikir alışverişleri için uygun ortamı yaratabilirsiniz. Hedef kitlenizin fikirlerine değer verdiğiniz zaman onların fikir belirtmesini sağlayabilirsiniz. Bu durum aynı zamanda hedef kitlenizin konuyu sahiplenmesini de sağlar. Birbirleriyle sizin Facebook reklamınız üzerinden etkileşime geçen kullanıcılar sayfalarınızın sürekli olarak canlı kalmasına yol açacaktır.

4. Hikaye, Duygu ve Aksiyon Yaratmak

Facebook reklamlarınızı hazırlarken işin metin kısmına büyük bir özen gösterin. Özgün ve yaratıcı bir metin ile kullanıcı kitlenizi harekete geçirmeye çalışın. Ayrıca kampanyalarınızı tanıtırken en güncel bilgileri verdiğinizden emin olun. Asla geçerliliği olmayan metinleri Facebook reklamlarınıza eklemeyin.

5. Yayın Tarihi

Facebook reklamlarınızda etkileşimi artırmak istiyorsanız en fazla bu detaya dikkat etmelisiniz. Hedef kitlenizin hangi saatlerde ve günlerde Facebook kullandığını doğru bir şekilde takip edin. Kullanıcıların en aktif olduğu zamanlarda reklamlarınızı yayınlayın. Böylelikle reklamlarınızın daha geniş kitlelere yayılmasını sağlayabilir ve etkileşim oranlarında da gözle görülür bir artış yakalayabilirsiniz.


Devamı için tıklayınız ...