2015/02 Blog Arşivi

Newscred'in İngiltere'de 2000 kişi üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre tüketicilerin %76'sı, gıda ve içecek firmalarının, sağlıkla ilgili içerik sunmak ve obezite gibi sık görülen sağlık sorunlarıyla savaşmak konularında tüketicilere karşı bir sorumluluğu olduğunu düşünüyor.


Devamı için tıklayınız ...

Türk Hava Yolları, İstanbul aktarmalı yolcuların bekleme sürelerini İstanbul'u gezerek geçirmesi için başlattığı uygulamayı bir reklam filmiyle tanıtıyor. Touristanbul hizmetinden, İstanbul'da bekleme süresi 6 saati aşan yolcular faydalanabiliyor.


Devamı için tıklayınız ...

İnternette seyrettiğimiz video reklamları birkaç grupta toplayabiliriz. Bunlardan bazıları birbirini kapsayan veya birlikte kullanılabilecek reklam türleridir ve burada bahsettiğimiz kategorileri genel kategoriler olarak görmemizde fayda vardır.

1- Yayın İçi (In-stream) Video Reklamlar

Bu tür reklamlar, kullanıcılar tarafından en yaygın biçimde bilinen ve esas izlemek istediğimiz video içeriğe yerleştirilmiş video reklamlardır.


Devamı için tıklayınız ...

ABD'li bir temizlik ürünleri markası olan Clorox, son reklamında ürünlerinin ne kadar güçlü temizleyiciler olduğunu anlatmış. Reklam, O Positive-ABD reklam ajansı tarafından hazırlanmış.


Devamı için tıklayınız ...

Video reklam teknolojileri firması Unruly'nin yaptığı bir araştırmaya göre, internette en çok paylaşılan 200 video reklamdan sadece %35'i reklam hikayesinde markasını ön plana çıkarıyor. Firmaya göre bunun en önemli sebebi, reklamcıların, kendi markalarından (veya ürünlerinden) çok bahsederlerse reklam paylaşım oranının düşeceğinden korkması.

Siyaset biliminde "sert güç" ve "yumuşak güç" kavramları vardır. Sert güç, bir ülkenin ekonomik ve askeri gücünü, zorlayıcı ve baskıcı bir biçimde başka ülkeleri (veya kültürleri) etkisi altına almak için kullanmasını ifade eder. Yumuşak güç de, bir ülkenin, başka bir ülke ve kültürün insanlarına cazip gelen, etik ve insani bulunan değerlere, yaşayışa ve kültüre sahip olmasına dayanır. Yumuşak güç söz konusu olduğunda, insanlar zorlamayla değil de, başka bir kültür veya değerler bütününü daha cazip, insani, değerli, anlamlı veya etik buldukları için o ülke veya kültürden etkilenmeye ve onu örnek almaya başlar.


Devamı için tıklayınız ...

Google, dün başladığı bir uygulamayla artık Flash reklamları otomatikman HTML5 formatına çevirecek. Böylece, Flash destekleyen cihazlar veya browserlar olmaksızın hedefleme yapmak kolaylaşacak ve Flash reklamlar mobil cihaz ve tabletlerde de görüntülenebilecek.


Devamı için tıklayınız ...

Jolly Tur, sinema salonlarında gösterilmek üzere korku filmi fragmanı tadında bir sinema reklamı hazırlamış. Batesmotelpro tarafından hazırlanan reklam, sırf daha ucuz diye adı sanı duyulmamış firmalarla tatile gitmeyi tercih ederseniz başınıza geleceklere karşı sizi mizahi bir dille uyarıyor.

 


Devamı için tıklayınız ...

Caterpillar, jeneratörlerini Çin gibi büyük bir pazarda tanıtmak için bir kampanya hazırlamış. Ogilvy & Mather-New York reklam ajansı tarafından düşünülen kampanyada, Çin'de önem verilen birçok festivalden biri olan Fener Festivali'nde fenerlerin Caterpillar jeneratörle aydınlatılması düşünülmüş. Festivalde, 8840 fener için gerekli 252.000 wattlık enerji, Caterpillar jeneratörüyle sağlanmış. Çin'de fenerler, bolluk ve talihi sembolize ediyormuş.  


Devamı için tıklayınız ...

Wunderman-Dubai reklam ajansı tarafından hazırlanan reklamda, Nokia Lumia 535'in sahip olduğu kameranın diğer modellerden daha geniş bir açıya sahip olduğu ve bu sayede, sanki bir başka kişi karşıdan çekmiş gibi selfie çekilebileceği vurgulanmış. Canlı müzik ve hızlı akış sayesinde kendini izleten bir reklam olmuş.  


Devamı için tıklayınız ...

Kanada'da El Furniture Warehouse adlı bir restoran, insanların montlarını yoksullara bağışlamasını sağlamak için afişler tasarlamış ve afişlerin altına da asma yerleri koymuş. Afişlerde, büyük harflerle "Üstündeki Mont Berbat" yazılmış ve altta da daha küçük harflerle "Yorgun, yaşlı, eski püskü, kepaze montunu bağışlamak için buraya as veya restoranımıza gel" denmiş ve restoran adresi de yazılmış.


Devamı için tıklayınız ...