Yandex Reklam Engelleme Nasıl Yapılır

Rusya çıkışlı arama motoru Yandex’in reklamlarını farklı yöntemler kullanarak engelleyebilirsiniz. Bunun için 3. parti programlar kullanabilir veya Yandex’in açık kaynak kodlu olarak Chromium altyapısı ile geliştirdiği Yandex Browser’ı da kullanabilirsiniz. Kendi internet tarayıcısına reklam engelleme özelliği getiren Yandex, kullanıcıların 3. parti yazılımlara ihtiyaç duymadan reklamları engelleyebilmesini sağlamaktadır.

İnternet Reklamcılığı Bürosu (IAB) işbirliğiyle geliştirilen yeni reklam engelleme yazılımındaki hedef, kullanıcıların tarayıcı deneyimlerini iyileştirmektir. Kullanıcılar beğenmedikleri reklamları “Uygunsuz Reklam” olarak işaretleyerek IAB’a bildirebilir. Fakat Yandex Browser’ın dahili reklam engelleme yazılımı, IAB Rusya’nın belirlemiş olduğu standartları karşılayabilen reklamları engellemeyecek. 

Reklam Engelleyici Eklentiler

Web sitesi yöneticilerine bunun için Yandex Webmasters servisi üzerinden tanımlama aracı geliştiren Yandex, yayıncı ve reklamveren kişilerin hazırladıkları reklamların standartlara uygun olup olmadığını da denetliyor. Reklamları yayıncısı kim olursa olsun engellemek isterseniz uBlock Origin veya AdBlock gibi eklentileri de kullanabilirsiniz.

Ekranınızın tamamını kaplayan banner reklamları, sayaç şeklindeki pop-up reklamlar ve otomatik olarak oynamaya başlayan video reklamlarını “istenmeyen reklamlar” olarak işaretleyebilirsiniz. Yandex, eklentiye ihtiyaç duymadan reklamları otomatik olarak yasaklamaya da başlamıştır.

Yandex Browser Reklam Engelleme Özelliği

Masaüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlar için güncellenen Yandex Browser’da yeni reklam engelleme özelliği sürekli olarak güncelleniyor. Böylelikle daha iyi bir kullanıcı deneyimi de ortaya çıkıyor. Yandex reklam engelleme aracını kullanmak isterseniz tarayıcının Ayarlar kısmını da inceleyebilirsiniz. Reklamları engellemeniz sistem kaynaklarınızın gereksiz çalışmamasına, bilgisayarınızın yorulmamasına ve zararlı reklamlardan dolayı sisteminize virüs girmemesine sebep olur. 

Yandex gibi reklam ağı son derece geniş olan bir arama motoru tarafından sunulan bu reklamları istediğiniz şekilde yukarıdaki adımları takip ederek engelleyebilirsiniz. Ancak desteklediğiniz ve zararsız olduğunu düşündüğünüz yayıncıların veya YouTuber’ların reklamlarını engellememeyi de tercih edebilirsiniz. Böylelikle onların yayınlarına ve içeriklerine maddi olarak destek olmaya başlayabilirsiniz.

Yandex’in yeni güncellenen tarayıcısı sayesinde daha güvenilir bir internet deneyimi elde edebilirsiniz. Eklenti desteği ve reklam engelleme özelliğiyle rakipleri arasından sıyrılmayı başaran Yandex Browser’ı alternatif bir internet tarayıcısı arayan herkes deneyebilirsiniz.

Arşiv