Reklam.com.tr Öneri - Google'da Reklam Uzantılarını Neden Kullanmalıyız?

Google’da reklam uzantılarını doğru şekilde kullanarak reklamlarınızı geliştirebilirsiniz. Çünkü Google Ads’te reklam uzantılarının avantajlarını öğrendiğinizde neden reklam uzantılarını kullanmanız gerektiğini çok daha iyi anlayabiliyorsunuz. Öncelikle reklam uzantılarının insanların doğrudan arama sonuçlarından harekete geçebilmesine olanak tanıdığını belirtelim. Uzantılar reklamları daha fazla ön plana çıkarıyor ve sadece bu bile reklam uzantılarını kullanmak için yeterli bir neden!

Telefon aramaları gibi kullanıcı etkileşimleri almanıza olanak tanıyacak olan reklam uzantıları, reklamlarınızı kuşkusuz daha çekici de kılıyor. Bu nedenle işletmeniz ya da markanız için yarar sağlayacağını düşündüğünüz reklam uzantılarını etkinleştirmenizde fayda var. Genellikle bunun önemsiz olduğu düşünülse de aslında reklamın daha güçlü olmasını tek başına sağlayabilen bir durumdur. 

Birden Fazla Reklam Uzantısı Daha Yüksek Performans Sunuyor

Tek bir reklam uzantısı yerine birden fazla reklam uzantısı kullanmanın da performans bakımından önemli olduğunu belirtmek lazım. Ancak işletmeniz ya da markanız için uygun olanları belirleyerek bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. Reklam uzantıları gelişigüzel seçilmemelidir. Bu sayede reklam için daha düşük bütçe ayırmanıza karşın aynı oranda tıklama elde etmenizin yolu da açılacak. 

Reklam uzantıları otomatik olarak optimize ediliyor. Spesifik uzantılar kullanıcı bağlamı ile birlikte daha önce kullanıldığında nasıl bir performans gösterdiği ve sayfadaki kullanılabilirlik oranına göre Google tarafından belirleniyor. Çeşitli parametreleri dikkate alan Google Ads sistemi bu parametreler doğrultusunda en yüksek performansı sergileyen uzantıları belirleyebiliyor. Aynı zamanda Google Ads sistemi uzantıları otomatik olarak optimize ediyor ve bu bağlamda da büyük bir fayda sağlıyor. 

Sonuç olarak Google Ads reklam uzantılarını kullanmanız reklamlarınıza sandığınızdan çok daha fazla fayda sağlar. Artık bu konuya daha yakından incelemeli ve daha sıcak bakmalısınız. Sonuçlarını çok kısa bir süre içerisinde siz de fark edeceksiniz. 

Arşiv