Google Fi Nedir?

Hareket halindeyken internete bağlı kalmak için Wi-Fi en güvenilir yoldur, ancak, birçok yerde Wi-Fi erişimine ulaşmak da zordur. Bu tür sorunlara yardımcı olmak için, teknoloji ve internet devi Google, insanlar mobil halindeyken operatör ve internet servis sağlayıcılarına erişmelerini sağlayan bir çözüm buldu: Google Fi! 

2015 yılında Project Fi olarak bilinen Google hizmeti, Wi-Fi ve diğer operatör ağlarının bir karışımını kullanarak, belirli Google cihazları için alternatif bir kablosuz şebeke olarak hizmetini başlattı. Piyasaya sürülmesinden birkaç yıl sonra, Proje Fi'nin kapsam ve amacı büyüdü. Google, hizmetin adını Google Fi olarak değiştirdi ve en büyük handikaplardan birini kaldırdı. Daha önce yalnızca belirli telefonlar seçiliyken, artık Apple iPhone da dâhil olmak üzere Google Fi hemen her akıllı telefonda kullanılabiliyor.

Google Fi Türkiye'de Kullanılıyor mu?

Google Fi, sinyal gücüne bağlı olarak farklı şebekelere bağlanan diğer mobil sanal ağ operatörleri veya MVNO'lar gibi, hücresel kapsama sağlamak için başka bir operatörün ağına güveniyor. Bir anlamda baz istasyonları üzerinden VPN kullanmak gibi denebilir. Google, Almanya ve ABD'de oldukça etkin olan T-Mobile, Verizon, Sprint ve U.S Cellular operatörleri ile işbirliği içinde ve bu operatörlerin baz istasyonları üzerinden Google Fi hizmetini Türkiye dâhil 170 ülkede kullanıcılarına sunuyor. 

Google Fi Güvenli mi?

Google, tüm internet bağlantılarına şirketin güvenli VPN'i üzerinden yönlendiren Enhanced Network Beta adlı bir seçenek uyguluyor. Bu, ister mobil veride, ister ücretsiz halka açık yerinden biri olsun verilerinizin özel olduğu ve hiç kimsenin göremediği anlamına gelir. Bu özellik normalden % 10 daha fazla veri kullanımıyla sonuçlanıyor, ancak üst düzey güvenlik için kesinlikle faydalı. Project Fi ayrıca VPN korumalı ortak Wi-Fi bağlantı noktaları üzerinden konuşma, metin ve veriler sunuyor. 

Google Fi Ücretleri Yüksek mi? 

Google Fi, kullanılmayan veriler için ödeme yapmak zorunda kalmayacağınız gerçeğine dayanıyor. Ayrıca uluslararası seyahat edenler dolaşım ücretleri ödemek zorunda kalmadan, 200'den fazla ülkedeki normal veri havuzunuzdan yararlanabiliyor. Sınırsız uluslararası mesajlaşma Google Fi planınıza dâhil. Diğer operatörler daha agresif fiyatlı şebeke hizmetleri sunabilir, ancak Google tercih edenler, Google Fi hakkında beğeneceği çok şey bulacak!

Arşiv