Google Asistan Nasıl Etkinleştirebilirim

Google Asistan, Google tarafından Mayıs 2016 yılında düzenlenen bir etkinlikte ortaya çıkmıştır. Kişisel bir asistan olan Google Asistan, telefonunuzda size yardımcı olabilmesi için geliştirilmiş bir sanal asistandır. Yapay zeka olarak tanımlanan Google Asistan size özel olarak akıllı ev, tablet, telefon, hoparlör, televizyon ve bilgisayar gibi pek çok farklı cihaz içerisinde etkin bir hale gelebilmektedir.

Android telefonların bazı uygulamaları fabrika çıkışlıdır ve telefonunuzdan silinebilmesi mümkün değildir. Bu uygulamaları kullanmasanız bile cihazınızdaki yeri bellidir. Bazı uygulamalar ise indirme durumu olduğunda dahi çalışmayabilir. Bu uygulamalar için farklı yöntemler denemeniz de bazen yeterli olmayabilir. 

Google Asistan’ın Özellikleri Nelerdir?

Android cihazlarda da önceden gelen uygulamalar arasında Asistan uygulaması yer almaktadır. Bu özelliği aktif bir hale getirmek isterseniz Google arama motoruna yönelmeniz yeterli olacaktır. Uygulamayı basit bir şekilde çalıştırabilir ve sizin için yararlı olabilmesini sağlayabilirsiniz. Pek çok özelliği hazır bir halde sunan Google Asistan özelliğinin neler sunacağını merak ediyorsanız yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Google Asistan, sizlere canlı maç skor bilgilerini de sunabilmektedir. Aynı zamanda film önerilerinde bulunabilen Google Asistan, yer aldığınız konuma göre hava şartlarını da size bildirebilir. Google Asistan, hisse senetlerindeki son durumları, son dakika haberleri ve gelişmeleri de sizlere sunabilir.

Google Asistan Nasıl Etkinleştirilir?

Google Asistan’ı etkinleştirmek için telefonunuzdaki Ayarlar kısmına girmeniz ve dil ve giriş kısmına tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza gelen listeden İngilizce dilini seçin ve daha sonra Settings ile Apps seçeneğine dokunun. İşlemleri tamamladıktan sonra Google Search uygulamasını bularak tıklayın. Karşınıza çıkan menüden Clear Data seçeneğine tıklayın. İşlemleri tamamladıktan sonra giriş yaparak uygulamayı çalıştırmalısınız. İngilizceye çevirdiğiniz dili de daha sonra Türkçeye çevirebilirsiniz.

Uygulamayı Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Yukarıdaki özelliklerden yararlanmak ve daha pek çok farklı özellikten de faydalanmak istiyorsanız Google Asistan’ı yanınızdan ayırmayın. Etkinleştirmek için takip ettiğiniz adımları tam tersi şekilde yaparak istediğiniz zaman Google Asistan’ı pasif duruma da getirebilirsiniz.

Arşiv